R O U T E S

nog onder voorbehoud.

Er zijn elke dag 4 routes uitgezet van ongeveer 25, 40, 60 en 100 km. met de mogelijkheid om tijdens de tocht op een andere afstand over te stappen. Elke route heeft voldoende rust- en controleposten, waar men gezellig even van gedachten kan wisselen en iets kan nuttigen.

Al onze routes zijn tijdens de Fietsvierdaagse op GPS beschikbaar.

De 25 km. route is onze speciale gezinsafstand. Tijdens deze route worden uw kinderen aangenaam verrast.

Er staan tijdens de Fietsvierdaagse op het binnenterrein van ons Fietsvierdaagse Centrum speelkussen en er zijn tijdens deze vier dagen weer wisselende kinderactiviteiten. O.a. schminken, ballonnen en boogschieten.

Op zondag organiseert BB Ullie een blaaskapellenfestival i.v.m. hun 25 jarig bestaan.

U wordt op de controleposten en bij terugkomst regelmatig verrast  met  muziek, b.v. blaasbandjes. Er zijn ook  braderiefeesten in het dorp met op zaterdag en zondag een braderie. Ook is er tijdens onze Fietsvierdaagse een kermis in het dorp.

Op donderdag 26 mei, de 1ste dag wordt de Beemden route gefietst:  Op deze dag wordt door de mooie natuur van Hoeven naar Etten-Leur gefietst. De tocht gaat voornamelijk door Beemden (vlak waterland) en polders. Na de eerste controle aan de haven gaat de route verder door een geheel nieuwe woningwijk die heel ruim is opgezet. Hierna rijden we door de mooie natuurgebieden “Strijpen” en “Weimeren” genaamd. Dit is een groot opengebied waar diverse vogelsoorten hun broedplaats hebben. Na de zomer start hier een project rond natuurontwikkeling. Na de controle gaan we via een prachtige gebied met weidse blikken naar het landelijk gelegen Hooge Zwaluwe. Door een  poldergebied rijden we terug in westelijke richting naar Zevenbergen. Op de terugweg fietsen we door het fraaie Hoevense polderlandschap met zijn windmolens terug naar onze thuisbasis  van de fietsvierdaagse “Bovendonk”.

Stempelplaatsen:

Restaurant Het Havenhuis Etten-Leur –  havenhuis.com

Café Elsakker Prinsenbeek – elsakker.com 

Restaurant Onze Kerk Hooge Zwaluwe – restaurantonzekerk.nl 

Vier Hoog Zevenbergen – vierhoogzevenbergen.nl

 

Op de 2de dag vrijdag 27 mei fietsen we de route die naar een voormalig uitzetter is vernoemd, de Piet Brans route: Vanuit Hoeven fietsen we langs de zuidzijde van Hoeven en komen langs het natuurpark Pagnevaart. Verder rijdend door het buitengebied komen we bij onze controlepost in Zegge. We rijden vandaag langs bos en heide maar ook langs beekdalen en laag gelegen weilanden en akkervelden. Vervolgens zetten we koers naar Nispen om daarna via het typische Belgisch landschap naar het fraaie en bosrijke gebied van Essen Belgie te gaan. Verder door een bosrijk gebied naar de mooie landelijke omgeving van Achtmaal. Over het fietspad in de Rucphense buitengebied naar de volgende rustplaats. Het laatste gedeelte van deze route fietsen we samen met de andere afstanden door een open landbouwgebied naar het eindpunt van deze route.

Stempelplaatsen:

Café-Zaal Kerkzicht Zegge – kerkzichtzegge.nl

Café Tivoli Nispen – cafetivoli.nl 

Restaurant Moerse Bossen Zundert  – demoersebossen.nl

Café-Restaurant De Nederlandse Alp Rucphen  – denederlandsealp.nl

 

Op zaterdag 28 mei wordt de Halderberge route gefietst: De route gaat door alle kernen die samen de gemeente Halderberge vormen nl. Oudenbosch, Oud Gastel, Stampersgat, Bosschenhoofd en natuurlijk Hoeven. Als organisatie proberen we zoveel mogelijk om binnen de gemeentegrenzen te blijven. Uiteraard lukt dat niet overal. Om de routes te laten “lopen”, moeten we regelmatig de grenzen over, vooral bij de 60 en 100 km. Maar dat is niet erg want ook onze omliggende gemeenten zijn bijzonder mooi. Dit jaar voor de grotere afstanden dus richting Dinteloord en achterliggende gebieden. Kijk eens op www.hartelijkhalderberge.nl hoe mooi onze gemeente is.

Stempelplaatsen:

Zorgboerderij de Meeshoeve Oud Gastel  – meeshoeve.nl

Hotel-Restaurant Thuis Dinteloord – hotelrestaurantthuis.nl

Gastel Sfeer Oud Gastel  – gastelsfeer.nl

Café Stroop Bosschenhoofd – cafestroop.nl

 

Op de slotdag zondag 29 mei fietsen we de Baronie route. We rijden vanaf centrum Bovendonk richting Etten-Leur. Na de 1ste controleplaats fietsen we door een mooi natuurgebied de Rith ten zuiden van Etten-Leur. Fietsuitje: Beleef de Rith. Ieder jaar wordt er op 2e Pinksterdag een Open Dag gehouden bij een zestal agrarisch gerelateerde bedrijven in het zuidelijke buitengebied van Etten-Leur. Dit gebeurt onder de noemer Beleef de Rith.  Op die dag bent u op alle bedrijven van 10:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom. De open dag is gekoppeld aan een leuke fietsroute. U kunt zelf de volgorde bepalen van de deelnemende bedrijven. www.beleefderith.nl De 60 en 100 km maken hun extra lus deze dag in het gebied ten zuiden van Breda naar Ulvenhout en Galder. Daarna wordt gefietst door het stroom gebied van de Aa of Weerijs om via Rijsbergen weer naar aan te sluiten bij de kortere routes. Daarna huiswaarts langs het mooie buitengebied van Etten-Leur, de Pannenhoef.  De Pannenhoef is een landgoed met bossen, heide, vennen moerassen en cultuurgrond. Ga hier eens wandelen. Door het buitengebied van Etten-Leur en Sprundel gaat de tocht terug naar Hoeven.

Stempelplaatsen:

De Hoge Neer Etten-Leur – dehogeneer.nl

Café-Restaurant De Tijd Rijsbergen – detijdrijsbergen.nl

Dorpshuis de Leeuwerik Galder – deleeuwerikgalder.nl

Menmoerhoeve Etten-Leur – menmoerhoeve.nl