R O U T E S

Er zijn elke dag 4 routes uitgezet van ongeveer 25, 40, 60 en 100 km. met de mogelijkheid om tijdens de tocht op een andere afstand over te stappen. Elke route heeft voldoende rust- en controleposten, waar men gezellig even van gedachten kan wisselen en iets kan nuttigen.

Al onze routes zijn tijdens onze fietsvierdaagse ook op GPS beschikbaar.

De 25 km. route is onze speciale gezinsafstand. Tijdens deze route worden uw kinderen aangenaam verrast.

Het thema voor 2018 is:

FIETSVIERDAAGSE HOEVEN

“FIETSPLEZIER VOOR GROOT EN KLEIN”

Op donderdag 10 mei, de eerste dag, wordt de Halderberge route gefietst : De route gaat door of langs alle kernen die samen de gemeente Halderberge vormen nl. Oudenbosch, Oud Gastel, Stampersgat, Bosschenhoofd en natuurlijk Hoeven. Kijk eens op www.hartelijkhalderberge.nl hoe mooi onze gemeente is. Als organisatie proberen we zoveel mogelijk om binnen de gemeentegrenzen te blijven. Uiteraard lukt dat niet overal. De routes van de 60 en 100 km gaan deze grenzen over en fietsen richting Dinteloord, Steenbergen en Vossemeer. Maar dat is niet erg want ook onze omliggende gemeenten zijn bijzonder mooi. Geniet deze dag ook van de vlakke polders, die vol staan met gewassen. Maar kijk ook naar de weiden waarin veel schapen, koeien en paarden zich te goed doen aan de malse gewassen die er weelderig groeien en bloeien. Aan het einde van de routes zullen de vele windmolens zeker opvallen.

                                                                                                                      Stempelplaatsen:

 AVO – Oudenbosch avo83.nl
 Partycentrum ‘t Veerhuis – Oud Gastel hetveerhuis.eu
 ‘t Wagenhuis – Nieuw-Vossemeer wagenhuis.nl
 Hotel-Restaurant Thuis – Dinteloord hotelrestaurantthuis.nl
 Meeshoeve – Oud Gastel meeshoeve.nl

 

Op de tweede dag vrijdag 11 mei fietsen we de Baronie route. Op de 2de dag van onze fietsvierdaagse fietsen we vanaf het Fietsvierdaagse centrum Bovendonk richting de Pannenhoef. Een mooi natuurgebied tussen Sprundel, Etten-Leur en Rijsbergen. De 25 en 40 km gaat via het gebied van de Klappenberg naar de Zandspui. Tijdens de tocht ziet u zeker een aantal aspergevelden. Deze koningin van de groente bevindt zich in de vele zandruggen. Via Etten-Leur gaan we weer huiswaarts. De 60 en 100 km maken hun extra lus deze dag in het gebied ten zuiden van Breda en Zundert. De 60 km gaat via het fietspad langs de Mark in Belgie naar Meersel-Dreef. De 100 km zet verder koers naar Ulicoten en Baarle-Nassau/Baarle Hertog. De 100 km zal deze dag meerdere malen de grens tussen Nederland en België overschrijden.

 

Stempelplaatsen:

 Cafe/Restaurant De Tijd – Rijsbergen detijdrijsbergen.nl
 Eetcafe De Poort – Baarle-Nassau depoortbaarle.nl
 De Zevenster – Meersel-Dreef Belgie zevensterbijdepaters.be
 Menmoerhoeve – Etten-Leur menmoerhoeve.nl
 Hotel ‘t Witte Paard – Etten-Leur hotelhetwittepaard.nl

 

 

Op zaterdag 12 mei fietsen we de Beemdenroute: Vandaag gaat de tocht voornamelijk door Beemden (vlak waterland) en polders vanuit het gebied ten noorden van Hoeven. Via de Hoevense en Ettense beemden fietsen we naar de buurgemeente Etten-Leur. Vanaf daar gaan ze door het vlakke land en langs de dijken in de omgeving van het oude dorpje Leur naar het paviljoen van de schitterende jachthaven. Het is hier volop genieten van de bedrijvigheid van binnenkomend en uitgaand jachtverkeer. De 40, 60 en 100 km gaan door en langs de tuinderijen van Prinsenbeek naar de volgende rustplaat. Deze ligt dicht tegen de rivier De Mark. Nu fietsen we door landbouwgebied naar het mooie plaatsje ‘s Gravenmoer. Via Hooge Zwaluwe fietsen we door een prachtig poldergebied richting Zevenbergen om daarna over de Lamgatbrug koers te zetten door de Hoevense Beemden naar de thuisbasis Bovendonk.

Stempelplaatsen:

 Paviljoen De Turfvaart – Etten-Leur turfvaart.nl
 Cafe Elsakker – Prinsenbeek elsakker.com
 Eetcafe ‘t Trefpunt – s’ Gravenmoer eetcafe-trefpunt.nl
 Restaurant Onze Kerk – Hooge Zwaluwe restaurantonzekerk.nl
 De 3 Musketiers – Zevenbergen de3musketiers.nl

 

Op de slotdag zondag 13 mei fietsen we de route die naar onze uitzetter is vernoemd: de Piet Brans Route. Vanuit Hoeven fietsen we langs de zuidzijde van Hoeven en komen langs het vliegveld “BREDA INTERNATIONAL AIRPORT“. Verder rijdend door het buitengebied komen we via wielerdorp Sint Willebrord bij onze eerste controlepost in het wielerdorp Rucphen. Vervolgens zetten we koers naar Horendonk (Belgie), om daarna via het fraaie en bosrijke gebied de Brabantse Wal koers te zetten naar Woensdrecht. Door een bosrijk gebied naar de mooie omgeving van de Noorderkempen. Van Nieuwmoer en Achtmaal naar Schijf en omgeving. Over het fietspad in de Rucphense bossen naar de volgende rustplaats. Het laatste gedeelte van deze route fietsen we samen met de kortere afstanden. Door een open landbouwgebied fietsen we via de Heimolen terug naar het eindpunt van deze route.

 

Stempelplaatsen:

 Cafe/Rest. de Nederlandse Alp – Rucphen denederlandsealp.nl
 De Toekomst – Achtmaal cafedetoekomst.nl
 Non Plus Ultra – Woensdrecht cafenonplusultra.nl
 Cafe Tivoli – Nispen cafetivoli.nl
 Cafe Stroop – Bosschenhoofd cafestroop.nl