R O U T E S

Er zijn elke dag 4 routes uitgezet van ongeveer 25, 40, 60 en 100 km. met de mogelijkheid om tijdens de tocht op een andere afstand over te stappen. Elke route heeft voldoende rust- en controleposten, waar men gezellig even van gedachten kan wisselen en iets kan nuttigen.

Al onze routes zijn tijdens onze fietsvierdaagse ook op GPS beschikbaar.

FUN 4 KIDS

De 25 km. route is onze speciale gezinsafstand. Tijdens deze route worden uw kinderen aangenaam verrast.

Er staan tijdens de Fietsvierdaagse op het binnenterrein van ons Fietsvierdaagse Centrum speelkussen en er zijn tijdens deze vier dagen weer wisselende kinderactiviteiten. O.a. schminken, ballonnen en boogschieten.

U wordt op de controleposten en bij terugkomst regelmatig verrast  met  muziek, b.v. blaasbandjes. Er is op zaterdag en zondag een grootse braderie in het dorp met braderiefeesten. Ook is er tijdens onze Fietsvierdaagse een kermis in het dorp.

Op donderdag 30 mei, de 1ste dag fietsen we de route die naar onze uitzetter is vernoemd, de Piet Brans route: Vanuit de startplaats fietsen we langs de zuidzijde van Hoeven en komen langs het vliegveld “BREDA INTERNATIONAL AIRPORT“. Verder rijdend door het buitengebied komen we via wielerdorp Sint Willebrord bij onze eerste controlepost in Rucphen. We rijden vandaag langs bos en heide maar ook langs beekdalen en laag gelegen weilanden en akkervelden. Vervolgens zetten we koers naar Nispen om daarna via het typische Belgisch landschap naar het fraaie en bosrijke gebied van Kalmthout te gaan. Verder door een bosrijk gebied naar de mooie landelijke omgeving van Schijf. Over het fietspad in de Rucphense buitengebied naar de volgende rustplaats. Het laatste gedeelte van deze route fietsen we samen met de andere afstanden door een open landbouwgebied naar het eindpunt van deze route.

Camping DE POSTHOORN   Rucphen   –   campingdeposthoorn.nl

Café TIVOLI   Nispen   –   cafetivoli.nl

Taverne ’t DORP   Wuustwezel Belgie   –   tdorp.be

Café DE KROON   Kalmthout Belgie                       

Café-Rest. DE NEDERLANDSE ALP   Rucphen   –   denederlandsealp.nl

Op de 2de dag vrijdag 31 mei wordt de Halderberge route gefietst: De route gaat door of langs alle kernen die samen de gemeente Halderberge vormen nl. Oudenbosch, Oud Gastel, Stampersgat, Bosschenhoofd en natuurlijk Hoeven. Kijk eens op www.hartelijkhalderberge.nl hoe mooi onze gemeente is. Als organisatie proberen we zoveel mogelijk om binnen de gemeentegrenzen te blijven. Uiteraard lukt dat niet overal. De routes van de 60 en 100 km gaan deze Halderbergse grenzen over. Maar dat is niet erg want ook onze omliggende gemeenten zijn bijzonder mooi. Geniet deze dag ook van de vlakke polders, die vol staan met gewassen. Maar kijk ook naar de weiden waarin veel schapen, koeien en paarden zich te goed doen aan de malse gewassen die er weelderig groeien en bloeien.

Sportpark DE BEUK   Oudenbosch                          

GASTEL SFEER   Oud Gastel   –   gastelsfeer.nl

’t WAGENHUIS   Nieuw-Vossemeer   –   wagenhuis.nl

Café-Rest. De COMMERCE   Kruisland   –   decommerce.nl

Café STROOP   Bosschenhoofd   –   cafestroop.nl

Op zaterdag 1 juni fietsen we de Baronie route: Op de 3de dag van onze fietsvierdaagse fietsen we vanaf het Fietsvierdaagse centrum Bovendonk richting Etten-Leur. Na de 1ste controleplaats fietsen we door een mooi natuurgebied ten zuiden van Etten-Leur. De 25 en 40 km gaat via het gebied van de Klappenberg naar de Zandspui. Tijdens de tocht ziet u zeker een aantal aspergevelden. Deze koningin van de groente bevindt zich in de vele zandruggen. Vervolgens gaat de route langs natuurgebied de Pannenhoef.  De Pannenhoef is een landgoed met bossen, heide, vennen moerassen en cultuurgrond. Ga hier eens wandelen. Vanuit de controlepost gaan we via Sint Willebrord weer huiswaarts. De 60 en 100 km maken hun extra lus deze dag in het gebied ten zuiden van Breda en Meersel-Dreef.

DE HOGE NEER   Etten-Leur   –   dehogeneer.nl

Camping LIESBOS   Breda   –   camping-liesbos.nl

Eetcafé D’N BROOY   Gilze   –   eetcafe-brooy.nl

DE ZEVENSTER   Meersel-Dreef Belgie   –   zevensterbijdepaters.be

MENMOERHOEVE   Etten-Leur   –   menmoerhoeve.nl

Op de slotdag zondag 2 juni fietsen we de Beemden route: Vandaag gaat de tocht voornamelijk door Beemden (vlak waterland) en polders vanuit het gebied ten noorden van Hoeven. Via de Hoevense en Ettense beemden fietsen we naar de buurgemeente Etten-Leur. Naar het oude dorpje Leur voor onze 1ste controle post. De 40, 60 en 100 km gaan door en langs de tuinderijen van Prinsenbeek naar de volgende rustplaat. Deze ligt dicht tegen de rivier De Mark. Nu fietsen we door landbouwgebied naar het mooie plaatsje Wagenberg. Via Hooge Zwaluwe fietsen we terug door een prachtig poldergebied richting Langeweg om daarna koers te zetten naar het paviljoen van de schitterende jachthaven. Het is hier volop genieten van de bedrijvigheid van binnenkomend en uitgaand jachtverkeer. Daarna weer door de Hoevense Beemden naar de thuisbasis Bovendonk.

HET TURFSCHIP   Etten-Leur   –   hetturfschip.nl

Café ELSAKKER   Prinsenbeek   –   elsakker.com

Eetcafé ’t TREFPUNT    ’s Gravenmoer   –   eetcafetrefpunt.nl

Restaurant ONZE KERK   Hooge Zwaluwe   –   restaurantonzekerk.nl

Paviljoen DE TURFVAART   Etten-Leur   –   turfvaart.nl