R O U T E S

Er zijn elke dag 4 routes uitgezet van ongeveer 25, 40, 60 en 100 km. met de mogelijkheid om tijdens de tocht op een andere afstand over te stappen. Elke route heeft voldoende rust- en controleposten, waar men gezellig even van gedachten kan wisselen en iets kan nuttigen.

De 25 km. route is onze speciale gezinsafstand. Tijdens deze route worden uw kinderen aangenaam verrast.

Het thema voor 2017 is:

FIETSVIERDAAGSE HOEVEN GAAT BOURGONDISCH

Op onze openingsdag donderdag 25 mei 2017 fietsen we de Baronie route. Op de 1de dag van onze 46e fietsvierdaagse fietsen we vanaf het Fietsvierdaagse centrum Bovendonk naar Etten-Leur. Van daar rijden we langs de zuidzijde van Etten-Leur richting het Liesbos. De 25 en 40 km gaat via het gebied van de Zandspui naar de Klappenberg. Tijdens de tocht ziet u zeker een aantal aspergevelden. Deze koningin van de groente bevindt zich in de vele zandruggen. Vervolgens gaat de route langs natuurgebied de Pannenhoef. De Pannenhoef is een landgoed met bossen, heide, vennen, moerassen en cultuurgronden. Kortom een gebied waar je heerlijk kunt wandelen. De 60 en 100 km maken hun extra lus deze dag in het gebied ten zuiden van Breda naar Galder en Castelre. Daarna wordt koers gezet naar België o.a. Hoogstraten en Meer om via Rijsbergen en Sprundel weer naar aan te sluiten bij de kortere routes. Daarna huiswaarts langs het mooie buitengebied van Etten-Leur.

Stempelplaatsen:

Top Shot Etten-Leur www.topshot.nl
Minicamping Menmoerhoeve Etten-Leur www.menmoerhoeve.nl
Camping Liesbos Breda www.camping-liesbos.nl
Knooppunt Galder Galder www.knooppuntgalder.nl
Café “In Holland” Castelre

 

Op vrijdag 26 mei 2017 fietsen we Beemden route: Op de 2de dag 26 mei fietsen we de Beemden route.  Op deze 2e dag fietsen in de mooie natuur van Hoeven naar Etten-Leur. Na de eerste controle fietsen we door een geheel nieuwe woningwijk die heel ruim is opgezet met vele activiteiten. Richting Prinsenbeek rijden we opnieuw door een mooi stukje natuur om te komen in een groot opengebied waar diverse vogelsoorten hun broedplaats hebben. Na de controle gaan we via een prachtige gebied met weidse blikken naar het landelijk gelegen Hooge Zwaluwe. Door een  poldergebied rijden we terug in westelijke richting via de Ettense Beemden naar weer een rustplaats in Etten-Leur. Op de terugweg fietsen we door het fraaie Hoevense polderlandschap met zijn windmolens terug naar onze thuisbasis  van de fietsvierdaagse “Bovendonk”.

Stempelplaatsen:

Paviljoen “De Turfvaart” Etten-Leur www.turfvaart.nl
Het Turfschip Etten-Leur www.hetturfschip.nl
Café “Elsakker” Prinsenbeek www.elsakker.com
Restaurant “Onze Kerk” Hooge Zwaluwe www.restaurantonzekerk.nl
Eetcafé Den Brooy Gilze www.eetcafe-brooy.nl

 

Op onze 3de dag 27 mei 2017 fietsen we de route die naar onze uitzetter is vernoemd: de Piet Brans route. Vanuit “Bovendonk“ fietsen we richting het mooie bos van Pagnevaart en komen daarna langs het vliegveld “BREDA INTERNATIONAL AIRPORT“. Via Bosschenhoofd komen we in de bedevaartplaats Zegge. Dan rijden we door een bos en heide gebied en komen  bij onze controlepost in Rucphen. De langere afstanden fietsen richting Nispen. Vervolgens rijden we door een bosrijke omgeving naar “Bels” (Belgie), met plaatsen als Essen en Nieuw Moer. Verder koersen we terug naar Nederland naar het mooie dorp Achtmaal. Na deze controlepost zetten we koers richting Rucphen waar we samen met de kortere afstanden naar het laatste gedeelte van deze tocht fietsen. We  fietsen door een mooi landbouwgebied en langs Sint Willebrord terug naar finishplaats in Hoeven.

Stempelplaatsen:

Café-Zaal Kerkzicht Zegge www.kerkzichtzegge.nl
Camping De Posthoorn Rucphen www.campingdeposthoorn.nl
Café Tivoli Nispen www.cafetivoli.nl
Café Zaal De Toekomst Achtmaal www.cafedetoekomst.nl
Café Non Plus Ultra Woensdrecht www.cafenonplusultra.nl

 

Op de slotdag zondag 28 mei fietsen we de Halderberge route: De route gaat door alle kernen die samen de gemeente Halderberge vormen nl. Oudenbosch, Oud Gastel, Stampersgat, Bosschenhoofd en natuurlijk Hoeven. Als organisatie proberen we zoveel mogelijk om binnen de gemeentegrenzen te blijven. Uiteraard lukt dat niet overal. Om de routes te laten “lopen”, moeten we regelmatig de grenzen over, vooral bij de 60 en 100 km. Maar dat is niet erg want ook onze omliggende gemeenten zijn bijzonder mooi. Dit jaar voor de grotere afstanden dus richting Kruisland en Oud Vossemeer. Kijk eens op www.hartelijkhalderberge.nl hoe mooi onze gemeente is.

Stempelplaatsen:

Café/Pension Stroop Bosschenhoofd www.cafestroop.nl
Meeshoeve Oud Gastel www.meeshoeve.nl
Eetcafé ’t Gastel Sfeer Oud Gastel www.gastelsfeer.nl
Café Rest. De Commerce Kruisland www.decommerce.nl
’t Wagenhuis Nieuw Vossemeer www.wagenhuis.nl